Dolarda son durum! Dolarda kritik ABD verisi izleniyor! 7 Mayıs döviz kuru

[ad_1]

Dolar yoğun veri gündemi ve haber akışıyla geçen 3 Mayıs haftasında 8.25 – 8.40 arasında iki yönlü dalgalanırken haftanın son işlem gününe 8.30 altında giriyor.

TL, beklentilerin altında gelen enflasyon verisi ve TCMB’nin faileri değiştirmemesinden destek alırken, Yellen’ın faiz çıkışı ve küresel piyasalarda dolar endeksinin son iki haftanın en yüksek seviyesini görerek 91.5 üzerine çıkmasıyla sınırlı bir düşüş kaydetti.

TCMB PPK toplantısının karar metninde ‘sıkı duruş’ ifadesinin yerini ‘mevcut duruş’ alırken metne “Nisan Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar mevcut para politikası duruşu sürdürülecektir’ cümlesi eklendi. Analistler bu nedenle gelecek toplantıda da faiz indirimi beklemezken enflasyonda baz etkisiyle belirgin bir düşüşün görülebileceği son çeyrekte indirimlerin başlayabileceği kanısında.

7 Mayıs sabahı dolar 8.30 altında tutunmaya çalışırken, emtia fiyatları yükselişini sürdürüyor. Piyasalarda bugün ABD istihdam verileri izlenecek. İçeride ise Hazine’nin nakit gerçekleşmeleri gündemde.

ABD’de mart ayında tarım dışı istihdam 916 bin artarken, işsizlik oranı yüzde 6.0 seviyesine gerilemişti. Analistler bugün tarım dışı ,istihdamın 1 milyon artmasını, işsizlik oranının yüzde 5.8’e inmesini bekliyor.

Avrupa’da ECB Başkanı Lagarde’ın konuşması ve Almanya’dan gelecek sanayi üretim verileri izleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir