CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan açıklamalar | Gündem Haberleri

[ad_1]

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan açıklamalar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 günlük kapanmanın ardından TBMM’de gerçekleşen partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiriyor. Kılıçdaroğlu, grup toplantısındaki konuşmasına bu sene şampiyon olan Beşiktaş’ı kutlayarak başladı.

Kılıçdaroğlu’nun satırbaşları ise şöyle:

“İSRAİL’İN YAPTIĞI BİR KATLİAMDIR”

“İsteriz ki güzel bir dünyada yaşayalım. Savaşlar olmasın, kadınlar, çocuklar, insanlar ölmesin. Doğaya herkes saygılı olsun. Mescid-i Aksa’da sabah namazından sonra Filistinlilere yapılan saldırı asla kabul edilemez. Saldırı sonraki süreçte de devam etti. 300’e yakın insan hayatını kaybetti. Çocuklar var içinde. İsrail’in yaptığı bir katliamdır. Dünyanın demokratları ne yapıyor? Neden engellemiyorlar? Orada ölen her çocuğun sorumluluğu tüm dünya vatandaşlarını ilgilendirilir.

Filistinliler işgal edilmiş topraklarını geri almak istiyor. Bu da en tabii hakları. Beni üzen İslam dünyasındaki parçalanma. Kendi ülkesinde barıştan söz edip, Filistin’de yapılan katliama sessiz kalan dünya… Biz Filistin halkı ile dayanışmamızı sürdürüyoruz. Filistin bağımsızlık mücadelesi verirken bizim gençlerimiz oradaydı. Filistin ile tarihi bağlarımız var. Filistin’in bağımsız devlet olarak ortaya çıkması en büyük arzumuzdur. İhvan endeksli bir dış politika Türkiye’nin bölgedeki saygınlığına çok büyük bir darbe vurdu. Ağırlığını kaybetti Türkiye büyük ölçüde. Üzülerek ifade ediyorum.

“BÖYLE BİR DEVLET YÖNETİMİ CUMHURİYET TARİHİNDE HİÇ OLMADI”

Derin sorunlar yumağı içerisindeyiz biliyorum. Bütün vatandaşlarımız derin bir kaygı içinde. Türkiye bu girdaptan nasıl çıkar diye konuşuyorlar. Çünkü sorun doğrudan doğruya onu vurmuş durumda. Biliyorum, milyonlar geçinemiyor. Sorun var mutfaklarda. Esnaf kan ağlıyor. Biliyorum, milyonlarca evde işsizlerimiz var. Evlatlarımız işsiz. Fidan gibi çocuklarımız. Bütün bunlar olurken yapılan israfa isyan ediyorsunuz ben bunu da biliyorum.

Namaz kılmaya bile giderken onlarca araba ile giderseniz, israfın da haram olduğunu bilerek de bunu yaparsanız vatandaş ‘nedir bu?’ diyor. Elektrik, doğalgaz, kira ödemeye zorlandığınızı biliyorum. 19 yıldır ülkeyi yönetenlerin pandemiyi yönetemediklerini, beş maskeyi dağıtmaktan aciz olduklarını biliyorum. Kapanma sonrasında bile alınan kararların ne kadar dengesiz olduğu ortaya çıktı. Nasıl bir karardır? Neye danıştılar?

Pandemi döneminde vatandaşına hibe vereceğine, karşılıksız yardım yapacağına IBAN ile vatandaştan para topladılar. Hani Türkiye zengindi? Hani sorunumuz yoktu? Hani kasalar dövizle doluydu. Biliyorum, pandemi döneminde 2020’nin ilk 9 ayında 107 bin hanenin elektriği kesildi. Bunları anlatıyorum, söylüyorum. Sevgili vatandaşlarım sizlerle konuşuyorum. Ülkenin nasıl yönetildiğini siz de, ben de görüyorum.

Biliyorum, 128 milyar dolar nereye gitti sorusundan rahatsız oluyorlar. Dünyanın en makul, en gerçekçi sorusunu soruyoruz. Merkez Bankası’nın kasasındaki 128 Milyar Dolar nereye gitti diyoruz. Ben bilmiyorum, 600 milletvekili de 83 milyon da bilmiyor. Böyle bir devlet yönetimi Cumhuriyet tarihinde hiç olmadı. Bu ülkenin onuru ile oynar noktaya geldiler. ‘Ben maske takıyorum, sen keyfine bak’ diye videolar. Bari bu ülkenin onuru ile oynamayın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir