SON DAKİKA: Almanya Başbakanı Angela Merkel’den İsrail açıklaması!

[ad_1]

Merkel’den İsrail açıklaması!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu ifade ederek, sürdürülebilir bir ateşkes üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Almanya Başbakanı Merkel, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları hakkında değerlendirmede bulundu.

Merkel, “İsrail’in meşru müdafaa hakkının yanındayız bu yüzden kitlesel eylemlerini savunuyoruz. Ama öte yandan bölgede kalıcı ateşkesin sağlanması için diplomatik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Merkel, Almanya‘nın anti-semitizm karşı sıfır tolerans politikası olduğunu ekledi.

MAAS’TAN SKANDAL AÇIKLAMA

İsrail’e bir günlük çalışma ziyareti gerçekleştiren Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Tel Aviv’de İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Almanya’nın İsrail ile dayanışmasını ifade etmek için İsrail’e geldiğini ifade eden Maas, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları “İsrail’in meşru müdafaa hakkı var” diyerek savundu.

Maas, “İsrail, Gazze Şeridi’nden gelecek kabul edilemez saldırılara karşı kendini savunma hakkına sahiptir. Bizim için İsrail’in güvenliği ve Almanya’daki tüm Yahudilerin güvenliği tartışılamaz bir konudur. Bu konuda İsrail buna her zaman güvenebilir” diye konuştu.

“Bölgede İsrail’i imha etmekle tehdit eden devletler ve gruplar olduğu sürece İsrail hükümeti ülkeyi ve halkını koruyabilmelidir” diyen Maas, “Almanya gelecekte de buna katkıda bulunmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir