SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan Milli Meclisi’nde açıklamalar!

[ad_1]

Son dakika bilgilerine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclisi’ne hitap ediyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında öne çıkanlar:

“İki devlet tek millet anlayışı ile saygı ve bahtiyarlıkla selamlıyorum. Bahtiyarım çünkü Karabağ’ı azad etmiş milli mecliste sizinleyim. Azeri kardeşlerim Karabağ’da 30 yıl kendi evlerinden uzaktaydılar. Şimdi bu topraklar sahiplerine kavuştu. Kafkaslardaki barış ve huzurdan yalnız Azerbaycan değil Ermenistan da dahil olmak üzere tüm bölge ülkeleri, dünya kazançlı çıkacaktır. Şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı hürmetli kardeşim İlham Aliyev’i bir kez daha tebrik ediyorum. Liderlerin yanında Karabağ’da zafere ulaşmak için tek yumruk ve tek millet olan Azerbaycan halkını tebrik ediyorum. Elbette gözlerini kırpmadan vatan için Karabağ için Karabağ’ın azatlığı için mücadele eden Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerini tebrik ediyorum.

Biz de bugün ve gelecekte bir ve beraber olacağız. Azerbaycan’ın aydınlığı aydınlığımız, sevinci sevincimiz, kaderi kaderimiz, kederi kederimizdir.

Nuri Paşa’nın Kafkaslara geldiği dönemde Ermeniler 12 binden fazla Türkü katletmişlerdir. Türk milletine olmadık iftiralarla çamur atanlar önce Kafkaslara buralara bakmalıdır. 30 yıl önce Hocalı’da Karabağ’da yaşananlara bakmalıdır. Ama bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz, kalpleri zaten nasır tutmuştur.

Azerbaycanlılar 30 yıl önce Karabağ’dan çıkmak zorunda kalırken hiçbir yeri yıkmadılar, yakmadılar. Buraları ne hale getirmişler. Sadece bu davranış bile Karabağ’ın kimin vatanı olduğunu göstermeye yeter. Azerbaycan hiç bir yeri yıkmadı, ateşe vermedi. Çünkü insan kendi yuvasını yıkamaz, kendi evini ateşe veremez. Onların yaktıkları yıktıkları yerleri Azerbaycan yeniden inşa ediyor.Ve beraber inşallah buraları inşa edeceğiz ve yeni bir Karabağ meydana getireceğiz. Medeniyet ile vandallık arasındaki farkı görmek isteyen gelsin Karabağ’daki iki dönem arasındaki farka baksın.

Şuşa’yı Türk dünyasının da kültür başkenti olarak görmekten mutluluk duyarız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir