5 ADAY YARIŞIYOR! Galatasaray başkanını seçiyor

[ad_1]

Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilecek seçimde sarı-kırmızılı kulüp, 3 yıllığına yeni başkanını seçiyor. Saat 10.00’da başlayan oy verme işlemi, 15.00’te sona erecek.

TOPLANTIDA YAŞANANLAR – CANLI

Toplantı mevcut yönetimden Başkan Yardımcısı Yusuf Günay’ın konuşmasıyla başladı.

Yusuf Günay, “3 yılın sonuna geldik. 3 yılın yorgunluğunu giderecek bir haber aldık. 3’üncü yılın sonunda UEFA, anlaşma çerçevesinde söz verdiğimiz bütün konuların yerine getirildiğini tespit etti ve bizi Finansal Fair-Play’den (FFP) çıkardı. Umuyoruz ki seçimleri kazanacak yönetim daha rekabetçi bir takım yaratabilecek. Bugün burada bir demokrasi ortamı içerisinde 5 başkan adayı arkadaşımız, 5 ayrı renkle yarışacaklar. Günün sonunda kazanan, sarı-kırmızı renk olacak, Galatasaray olacak” diye konuştu.

Galatasaray’da seçimli genel kurul divan başkanlığına İrfan Aktar seçildi. Seçimi Aktar yönetiyor.

AÇIKLAMALAR

BAŞKAN ADAYI İBRAHİM ÖZDEMİR: Mutlaka çok heyecanlıyız. Galatasaray’ın bayram günü. Çok adaylı, demokratik. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sonunda da kucaklaşıp seçileni koltuğa oturturuz. Bütün adaylara başarılar diliyorum.

BAŞKAN ADAYI METİN ÖZTÜRK: Çok heyecanlıyız. Yola çıktığımızda Atatürk değerleri doğrultusunda, Ali Sami Yen’in çizdiği yolda ilerleyeceğiz demiştik. Bugün Galatasaray’ın bayramı. Kim kazanırsa kazansın Galatasaray kazanacak.

BAŞKAN ADAYI BURAK ELMAS: Camiamız için çok önemli bir seçim. Adaylara başarılar diliyorum. Galatasaraylılar oy kullanmak için gelmişler. Bizler sonuçta üyelerimizin vereceği oylar sonucunda oluşacak iradeye saygı duyacağız. Galatasaray’ın kazanmasını ümit ediyorum. Katılım yoğun. Güzel bir şey. Sanırım yüksek katılım olacak. Umut ediyorum ki sonuç Galatasaray’a yakışan bir sonuç olur.

BAŞKAN ADAYI EŞREF HAMAMCIOĞLU: Dün akşam çok rahat uyudum, gündüz çok çalışıyorum. Heyecandan ziyade merak var. Kritik bir seçim. Galatasaray camiasının kendini test etme zamanı. Centilmence yarışıldı. Umarım Galatasaray yararına bir sonuç çıkar. İlgi çok bence. 4 bin, 4 bin 500 katılım bekliyorum.

BAŞKAN ADAYI YİĞİT ŞARDAN: Çok iyiyim, harika. Katılım da yüksek gibi duruyor. Galatasaraylılar kulübüne sahip çıkıyor. Hiç heyecanlı değilim. Benim katıldığım 6. seçim. 3’ünü kazandık, 2’sini kaybettik. Bu bir hizmet yarışı. Kazansak da iyi olacak, kaybetsek de birileri gelip hizmet edecek. Eşref’le daha önceki yönetimde beraberdik. Benim adaylığımda Eşref benimle beraberdi. Eski bir ahbaplığımız var. Galatasaray böyle bir camia. Birbirimizi kucaklamamız lazım. Şu an buradaki havadan çok memnunum.

EPÖZDEMİR: “GALATASARAY KAZANSIN”

“Burak Elmas’ın listesinde yer alan Av. Dr. Rezan Epözdemir ise şu ifadeleri kullandı:
Çok heyecanlıyız, çok çalıştık. 1 yıldır çalışıyor arkadaşlarımız. Ciddi bir tavır ve irade ortaya koyduk. Galatasaray’ın yarınları için aday olmaya karar verdik. Galatasaray’ın vicdanı Galatasaraylılardır. Galatasaraylılardan ciddi bir teveccüh görüyoruz. Önde olduğumuzu düşünüyoruz ama diğer adaylara saygısızlık olmasın diye paylaşmıyoruz. Bir tarafta 1 yıldır hazırlanan bir ekip var, diğer tarafta hazırlıksız ve son anda verilen listeler var. Galatasaray asla sahipsiz kalmaz. Bugün 5 adayın olması dahi Galatasaray’ın nasıl demokratik olduğunu gösterir. Bu nedenle Galatasaraylıların iftihar etmesi gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray kazansın, hak eden kazansın.”

ADAYLAR VE RENK SEÇİMLERİ

Mevcut başkan Mustafa Cengiz’in sağlık sorunları nedeniyle yeniden aday olmadığı Galatasaray’da 5 isim başkanlık için yarışıyor. Seçimde Metin Öztürk, İbrahim Özdemir, Eşref Hamamcıoğlu, Burak Elmas ve Yiğit ​​​​​​​Şardan, başkanlık için üyelerden oy istiyor.

Metin Öztürk mor, İbrahim Özdemir sarı, Eşref Hamamcıoğlu yeşil, Burak Elmas kırmızı, Mehmet Yiğit Şardan ise gri renkli oy pusulasına sahip.

KAZANAN 38. BAŞKAN OLACAK

Genel kurulda rakiplerini geride bırakacak aday, sarı-kırmızılı kulübün 38. başkanı olacak.

1905 yılında kurulan ve ilk başkanlığını Ali Sami Yen’in yaptığı sarı-kırmızılılarda geride kalan 116 yılda 37 başkan görev aldı.

YAKLAŞIK 8 BİN 500 KİŞİ OY KULLANABİLECEK

Seçimde yaklaşık 8 bin 500 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

Aidatlarını yatıran ve seçimde oy kullanma hakkına sahip üyeler, Galatasaray Lisesindeki sınıflarda kurulacak 30 sandıkta oy atabilecek. Oy kullanım alanları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında düzenlenecek.

Kapalı alanlarda 6 metrekareye, açık alanlarda ise 4 metrekareye 1 kişi gelecek şekilde sosyal mesafeye ve maske kullanımına dikkat edilmesi sağlanacak.

BAŞKAN ADAYLARI

Başkan adaylarının yönetim kurulu asil ve yedek listeleri şöyle:

BURAK ELMAS

Asil: Ali Polat Bengiserp, Mehmet Remzi Sanver, Başak Karaca, Bikem Ardakoç Kanık, Turhan Özen, Burçak Emre Zorlu, Şükrü Köksal Ünlü, Mustafa Özgür Kalelioğlu, Rezan Epözdemir, Özgür Işıtan Gün.

Yedek: İbrahim Reha Keskin, Selim Sefada, Abdulvahap Gazi Tanrıverdi, Mehmet Polat Kalafatoğlu, Ahmet Ozan Şener.

EŞREF HAMAMCIOĞLU

Asil: Osman Kocaman, Tuncer Hunca, Hayri Gürkan Eliçin, Ahmet Arif Bağlıca, Levent Yaz, Ahmet Cemal Özgörkey, Cenk Nuri Soyer, Cevat Genç, Ahmet Yavuz, Ecem Tezel Aldanmaz.

Yedek: Mehmet Emre Mısırlı, Emin Tan Bilge, Murat Karaman, Şükran Pelin Öztekin, Yusuf Mutlu Yıldız.

İBRAHİM ÖZDEMİR

Asil: Mustafa Torok Tanrıyar, Mustafa Keten, Hilmi Develi, Volkan Vural, Cemal Sedat Dayıoğlu, Murat Atay, Selim Demir, Banu Kavak, Ali Fatinoğlu, Tamer Koldaş.

Yedek: Tunç Üner, Reyhan Çelik, Emre Eti, Cenk Gönenç, Deniz İsmail Aras.

METİN ÖZTÜRK

Asil: Nasuhi Sezgin, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Erol Erkuloğlu, Asena Yılmazkaya Dinçbaylı, İsmail Sarıkaya, Osman Aral, Emre Alkin, Dikran Gülmezgil, Nihat Kırmızı.

Yedek: Sencer Seren, Sinan Müderrisoğlu, Halil Cem Burnaz, Tanur Lara Yılmaz, Ethem Baturalp Pamukçu.

YİĞİT ŞARDAN

Asil: Özcan Çetin Soy, Abdurrahim Albayrak, Murat Yalçındağ, Ahmet Aslan, Mete Serkan Sevim, Ömer Mafa, Dorukhan Acar, Begüm Özkan, Murat Özkaya, Murat Erkul.

Yedek: Esen Sirel Ongun, Levent Karadeniz, Abdullah Günhan Aksoy, Kerim Polat, Hamit Karasu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir