Altun'dan Özel'e Sert Yanıt: Meydanlarda Yuhalatıp Sindiremezsiniz!
Gündem

Altun'dan Özel'e Sert Yanıt: Meydanlarda Yuhalatıp Sindiremezsiniz!


01 May 20255 dk okuma88 görüntülenmeSon güncelleme: 03 July 2025

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İletişim Başkanlığı'nın faaliyetlerine yönelik eleştirilerine sert bir yanıt verdi. Altun, Özel'in açıklamalarını "meydanlarda yuhalatıp sindirme çabası" olarak nitelendirdi. Bu sert tepki, siyasi arenada yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

İletişim Başkanlığı'na Yönelik Eleştiriler

Özgür Özel, son dönemde İletişim Başkanlığı'nın AKP'li milletvekillerine yönelik bilgilendirme notları göndermesini eleştirmişti. Özel, bu durumun devletin imkanlarının partizanlık amacıyla kullanılması anlamına geldiğini savunmuştu. Bu eleştirilere yanıt veren Fahrettin Altun, "Özgür Özel, siyasilerle ilgili olanı diline dolamış; bizi meydanlarda yuhalatıp sindirmeye çalışıyor," ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun'dan Sert Cevap

Fahrettin Altun'un açıklamaları, siyasi arenada büyük yankı uyandırdı. Altun, İletişim Başkanlığı'nın faaliyetlerinin şeffaf ve kamu yararına olduğunu savunarak, eleştirilerin haksız olduğunu belirtti. Ayrıca, meydanlarda yuhalatma girişimlerinin kendilerini sindiremeyeceğini vurguladı. Altun'un açıklamalarından satır başları:

  • İletişim Başkanlığı, devletin iletişim stratejilerini belirlemek ve uygulamakla görevlidir.
  • Faaliyetlerimiz şeffaf ve kamuoyunun bilgilenmesini amaçlamaktadır.
  • Eleştiriler haksız ve siyasi amaçlıdır.
  • Meydanlarda yuhalatma girişimleri bizi yıldıramaz.

Bu sert yanıt, CHP ile İletişim Başkanlığı arasındaki gerilimi daha da tırmandırdı.

Siyasi Arenada Yankıları

Fahrettin Altun'un açıklamaları, siyasi arenada farklı tepkilere yol açtı. AKP cephesi, Altun'a destek verirken, CHP kanadı eleştirilerini sürdürdü. Diğer siyasi partilerden de konuyla ilgili çeşitli açıklamalar geldi. Siyasi analistler, bu tür tartışmaların seçim öncesinde daha da artabileceğine dikkat çekiyor. Türkiye'nin siyasi gündemi, bu tür polemiklerle daha da hareketleniyor.

Fahrettin Altun'un Özgür Özel'e yönelik sert tepkisi, İletişim Başkanlığı'nın faaliyetleri ve siyasi arenadaki rolü üzerine yeni bir tartışma başlattı. Bu tartışmanın, önümüzdeki günlerde daha da alevlenmesi ve farklı boyutlara ulaşması bekleniyor. Siyasi gerilimlerin arttığı bu dönemde, tarafların açıklamaları yakından takip ediliyor.