28 Nisan 2025 Pazartesi

Fidan'dan AB'ye Sert Eleştiri: İki Yüzlü Avrupa!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AK Parti milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle İBB eski Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibinin, hakkında başlatılan soruşturma sürecinde Avrupa ülkelerini ziyaret ederek algı operasyonu yapmaya çalıştığını belirtti. Fidan, bu duruma karşılık AB ülkelerinin tutumunu eleştirerek, "iki yüzlü" bir yaklaşım sergilediklerini ifade etti.

AB'nin Tutarsızlığına Sert Eleştiri

Fidan, bazı Avrupa ülkelerinin bu konuyu "prensip olarak" gündeme getirdiklerini belirtmelerine karşılık, onlara çeşitli örneklerle cevap verdiğini aktardı. Fransa'da yolsuzluk nedeniyle hapse atılan bir parti liderini eleştirip eleştirmediklerini, Romanya'da seçim kazanan bir adayın ikinci turdan önce yargılanıp siyasi yasak getirilmesini kınayıp kınamadıklarını sordu. Moldova'da seçilmiş bölge başkanının hapse atılmasına sessiz kalmalarını eleştirdi. Bu örnekler karşısında genellikle sessiz kaldıklarını veya "evet, biraz tutarsızız" dediklerini belirten Fidan, bu çifte standardı vurguladığını söyledi ve ekledi: "Eğer sen bu davayı diğer örneklerle aynı standartta değerlendirmiyorsan, ben senin eleştirini ciddiye almam."

İmamoğlu'nun Avrupa Turu ve Algı Operasyonu

Fidan, İmamoğlu ve ekibinin Avrupa'yı dolaşarak yolsuzluk meselesini örtmeye çalıştığını ve "Bana siyasi operasyon yapılıyor" algısı oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu algıyı kırmak için, İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı'nın rakibi olarak belirlenmiş bir kişi olmadığını, partisinin onu 2023 seçimlerinde aday göstermediğini ve 5 yıl boyunca kendisini alternatif lider gibi sunmasına rağmen aday bile olmadığını vurguladı.

Ahlaksız Yöntemler İddiası

İmamoğlu ve ekibinin belediye kaynaklarını kullanarak CHP'deki şaibeli kurultayda parti liderini devirdiğini anımsatan Fidan, parti içinden "bu adam artık ahlaksız yöntemlere başvuruyor" denildiğini ve savcılığa belgeler verildiğini belirtti. Yani bu kişi hakkında şikâyetçi olanların kendileri değil, kendi partisi olduğunu vurgulayarak olayın iç yüzünü açıkladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bu açıklamaları, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerde yeni bir gerilim hattı oluşturabileceği gibi, iç politikada da yankı uyandıracak gibi görünüyor. Fidan'ın AB'ye yönelik sert eleştirileri ve İmamoğlu hakkındaki iddiaları, önümüzdeki günlerde siyasi tartışmaların odağında yer alacak.

İlgili Haberler