
Kahramanmaraş'ta Su Kavgası Cinayeti! Sanıklar Hakim Karşısında
Kahramanmaraş'ta yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan "su isteme" kavgasının davası başladı. Olayda hayatını kaybeden Mesut Kazancı'nın ölümüyle ilgili 1'i tutuklu 6 sanık hakim karşısına çıktı. Duruşmada sanıklar suçlamaları reddederken, müşteki taraf sanıkların cezalandırılmasını istedi.
Duruşmada Neler Yaşandı?
Kahramanmaraş 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Gül Ahmet Irmalı ile tutuksuz sanıklar V.D. ve A.H. katıldı. Diğer sanıklardan Y.Ü. SEGBİS üzerinden bağlanırken, H.D. ve E.N. ise duruşmaya katılmadı. Tutuklu sanık Gül Ahmet Irmalı, pişman olduğunu belirterek, "Mesut'u sopayla vurdum, yere düştü" dedi. Diğer sanıklar ise suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istedi.
Mesut Kazancı'nın eşi ve annesi, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin korunmasına, olay gününe ait 112 kayıtlarının incelenmesine ve Mesut Kazancı'nın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istenmesine karar verdi. Duruşma, 26 Eylül'e ertelendi.
Olayın Geçmişi
Olay, 6 Eylül 2024'te Yavuz Selim Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. İki kişi arasında başlayan tartışma, kısa sürede sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada ağır yaralanan Mesut Kazancı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu sanık Gül Ahmet Irmalı ile tutuksuz sanıklar E.N., A.H., V.D. ve Y.Ü. hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, H.D. hakkında ise "suç delillerini yok etme" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep ediyor.
"Su İsteme" Kavgası Neden Çıktı?
Sanık Gül Ahmet Irmalı savunmasında olayın nasıl başladığını şu sözlerle anlattı: "Mesut Kazancı su istemek için iş yerine geldi ve E.N'den su istedi. Sonra ikili tartışmaya başladı. Daha sonra ikisi iş yerine girdi ve V.D. ile A.H. olaya müdahil oldu. Ben dışarıdaydım ve olayı gördüm. Mesut'u içeride dövdüler. Daha sonra Mesut, dışarı çıktı, eline aldığı hortum ile bana vurdu. Ben de yerde bulduğum sopa ile Mesut'a vurdum."
Bu tür anlaşmazlıkların daha büyük sonuçlara yol açmaması için toplum olarak daha dikkatli ve hoşgörülü olmalıyız. Basit bir su isteme meselesinin bir insanın hayatına mal olması, hepimiz için önemli bir ders niteliğinde. Mahkeme sürecinin, adaletin yerini bulması açısından takipçisi olacağız.