Ordu'da Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Ara Verilen İlçeler Açıklandı
19 March 2025•5 dk okuma•109 görüntülenme•Son güncelleme: 01 July 2025
Ordu Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın eğitime ara verildiğini resmi bir açıklamayla duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, özellikle iç kesimlerde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.
Hangi İlçelerde Eğitime Ara Verildi?
Ordu Valiliği'nin açıklamasına göre, Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Korgan ve Ulubey ilçelerindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildi. Bunun yanı sıra, Akkuş, İkizce, Kumru, Mesudiye ve Ünye ilçelerinde ise bazı okulların eğitime ara vereceği ifade edildi. Kar Yağışının Etkileri
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Ordu'nun iç kesimlerinde kar yağışının bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, özellikle yüksek kesimlerde ulaşımın zorlaşabileceği konusunda uyarıyor. Valilik, vatandaşların zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını ve tedbirli olmalarını tavsiye ediyor. Eğitime Ara Verilmesinin Nedenleri
Eğitime ara verilmesinin temel nedeni, öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğini sağlamak. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullara ulaşımın zorlaşması, özellikle taşımalı eğitim sisteminde ciddi sorunlar yaratabiliyor. Valilik, bu tür durumlarda önlem alarak olası kazaların önüne geçmeyi hedefliyor. Sonuç olarak, Ordu'da kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen ilçeler belli oldu. Vatandaşların hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve resmi açıklamaları takip etmeleri önem taşıyor. Valilik, hava durumundaki değişikliklere bağlı olarak yeni kararlar alabileceğini de belirtti.