Düğün Salonunda Facia! Doktor Öldü, Eşi Can Pazarı Yaşıyor
Politika

Düğün Salonunda Facia! Doktor Öldü, Eşi Can Pazarı Yaşıyor


26 May 20255 dk okuma104 görüntülenmeSon güncelleme: 26 June 2025

İzmir'in Menemen ilçesinde yaşanan korkunç olayda, bir düğün salonunda düzenlenen anaokulu etkinliği sırasında dekoratif taş kemerin devrilmesi sonucu doktor Mehmet Fatih Baltacı hayatını kaybetti, eşi Güler Baltacı ise ağır yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, düğün salonu işletmecisi gözaltına alındı. Bu üzücü olay, ihmal ve özensizliğin acı sonuçlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Feci Kaza Anı ve Sonrası

Olay, Yahşelli Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda meydana geldi. İzmir Şehir Hastanesi Çocuk Acil Polikliniği Hekimi Doktor Mehmet Fatih Baltacı ve eşi Güler Baltacı, çocuklarının okuduğu Ulukent Derinsu Anaokulu'nun kahvaltı etkinliği için düğün salonuna geldiler. Etkinlik sonrası salondan çıkarken, düğün salonunun çıkışında bulunan dekoratif taş kemer çiftin üzerine devrildi. Beton yığınlarının altında kalan Baltacı çifti için olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ağır yaralanan çift, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak Doktor Mehmet Fatih Baltacı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Eşi Güler Baltacı'nın ise hastanedeki tedavisi devam ediyor ve durumunun kritik olduğu belirtildi.

Soruşturma Başlatıldı

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, düğün salonu işletmecisi N.C. gözaltına alındı. Yetkililer, taş kemerin neden devrildiğini ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığını araştırıyor. Bu tür yapıların güvenliği ve düzenli bakımı, benzer faciaların önlenmesi açısından büyük önem taşıyor.

İzmir Tabip Odası'ndan Açıklama

Konuya ilişkin İzmir Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İhmalkarlık, özensizlik, adam sendecilik, genç bir hekim arkadaşımızı, Dr. Mehmet Fatih Baltacı'yı hayattan kopardı. Hastalara şifa olmak için defalarca acil servise girmiş bir hekim yaralı bedeniyle girdi bugün acil servise. Menemen Devlet Hastanesi'nde görev yapan meslektaşlarımızın yoğun uğraşına rağmen ne yazık ki hayata döndürülemedi."

Bu acı olay, sağlık camiasında büyük üzüntüye yol açarken, iş güvenliği ve yapıların güvenliği konularında daha fazla dikkatli olunması gerektiği bir kez daha vurgulandı.

Bu elim kaza, ihmal ve özensizliğin nelere yol açabileceğini acı bir şekilde gösteriyor. Doktor Mehmet Fatih Baltacı'nın vefatı, sevenlerini yasa boğarken, eşi Güler Baltacı'nın hayatta kalma mücadelesi devam ediyor. Olayla ilgili soruşturmanın sonuçları ve alınacak önlemler, benzer faciaların tekrar yaşanmaması için büyük önem taşıyor. Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor.