28 Nisan 2025 Pazartesi

Erdoğan'dan Sağlık Sektörüne Müjde: 37 Bin Yeni Personel Alımı

Erdoğan'dan Sağlık Sektörüne Büyük Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde düzenlenen iftar programında sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Konuşmasında sağlık alanında yapılan devrim niteliğindeki yeniliklere değinen Erdoğan, **37 bin hekim dışı yeni personel alımı** müjdesini verdi.

Sağlıkta Devrim Niteliğinde Adımlar

Erdoğan, sağlık sektöründe son yıllarda atılan adımları anlatarak, "Sağlıkta yaptığımız devrimleri tek tek anlatmaya kalksak, değil iftarı sahuru da burada yaparız" dedi. **25 şehir hastanesinin** hizmete girdiğini ve 11 yeni hastanenin inşasının devam ettiğini belirten Erdoğan, bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte toplam 45 şehir hastanesine ulaşılacağını ifade etti.

37 Bin Yeni İstihdam ve Sağlıkta Kalite Artışı

Cumhurbaşkanı, sağlık çalışanlarının pandemi ve deprem gibi zorlu süreçlerde gösterdiği fedakarlıkları hatırlatarak, "Sizlerin emeklerini asla unutmayız" dedi. **2025 yılına kadar 37 bin hekim dışı personel alımı** yapılacağını açıklayan Erdoğan, bu adımla sağlık hizmetlerinin kalitesinin daha da artırılacağını vurguladı.

Erdoğan'ın açıklamalarına göre, sağlık sektöründe atılan diğer önemli adımlar şunlar:

  • Evde sağlık hizmetleriyle 2 milyon 753 bin kişiye ulaşıldı.
  • Şehir hastaneleri sayesinde binlerce vatandaşın hayatı kurtarıldı.
  • Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı sıfır tolerans politikası devam ediyor.

Erdoğan, sağlık sektöründeki bu gelişmelerin Türkiye'nin sağlık alanında dünya standartlarını yakaladığını ve hatta aştığını belirterek, "Salgın sürecini Amerika ve Avrupa'dan daha iyi yönettik" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, sağlık sektöründe çalışanların motivasyonunu artırırken, vatandaşların da sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaşacağını gösteriyor. Sağlık alanındaki bu yenilikler, Türkiye'nin geleceği için umut vaat ediyor.

İlgili Haberler