SON DAKİKA: Üçüncü kez hakim karşısına çıkan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun pozuna tepki yağdı! – Haberler

[ad_1]

Netanyahu’nun pozuna tepki yağdı!

İsrail’de görevdeyken yargılanan ilk Başbakan olarak tarihe geçen Binyamin Netanyahu’nun davasının üçüncü duruşması, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan İsrail’e ait Kudüs Bölge Mahkemesinde görüldü.

Duruşma öncesi İsrail polisi, mahkemenin çevresindeki birçok yolu trafiğe kapatırken, bir grup Netanyahu yandaşı da mahkeme yakınında gösteri düzenledi.

İsrail ve uluslararası basının yoğun ilgi gösterdiği duruşmada Netanyahu ve avukatları hazır bulundu.

Savcı Liat Ben Ari, Netanyahu’nun yasa dışı çıkarlar için otoritesini kötüye kullandığını ifade ederek, “Netanyahu, kişisel çıkarlarına yönelik merkezi medya kuruluşlarıyla koordinasyon içinde yasa dışı menfaatler sağlamak için gücünü kötüye kullandı” dedi. Ari, bu davaların İsrail tarihindeki en ağır davalar olduğunu sözlerine ekledi.

TEPKİ YAĞDI

Öte yandan, mahkemede duruşma öncesi bacak bacak üstüne atarak, poz veren Netanyahu’ya sosyal medyadan tepki yağdı. Sosyal medyadan bir çok kişi ‘Ciddiyetsiz Bibi’ diyerek, Netanyahu’ya tepki gösterdi

İsrail’de en uzun süre başbakanlık görevini yürüten Netanyahu’nun yargılanma sürecinin uzun süreceği belirtiliyor.

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, 21 Kasım 2019’da Netanyahu hakkında üç ayrı yolsuzluk dosyası nedeniyle dava açılmasını talep etmişti.

Netanyahu’nun ilk duruşması 24 Mayıs 2020’de, ikinci duruşması da 8 Şubat 2021’de yine Kudüs Bölge Mahkemesinde görülmüştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir